Let op!

Let op! De stratenpagina’s zijn niet meer bijgewerkt sinds de bekendmaking van het ontwerp op 4 april 2023. De beelden op deze stratenpagina kunnen afwijken van het definitieve ontwerp. Bekijk hier het definitieve plan voor de hele wijk.

Straatcluster 6: Deken Franssenstraat (nr. 2 t/m 22, nr. 1 t/m 17), Burg. Volkerstraat

DekenFranssenstraat_...

Hoe zijn de plannen tot stand gekomen en hoe ver zijn we nu?

In december hebben we tijdens een bijeenkomst samen gepraat over de geuite zorgen over de manier waarop de waterhuishouding is ingericht in 2013. Daarnaast hebben we gepraat over de beplanting in de straat. De opmerkingen over de beplanting zijn zo goed als mogelijk vertaald in het beplantingsplan. 

Ontwerp Deken Franssenstraat & Burg. Volkerstraat

 • De bestaande situatie wordt zo veel mogelijk aangehouden in de straat. 
 • In de Burg. Volkerstraat gaat onderzocht worden of het parkeerverbod opgeheven kan worden. Als het opgeheven wordt, is het weer mogelijk om aan beide zijden van de straat te parkeren. Dit heeft een remmende werking doordat auto's moeten slalommen tussen geparkeerde auto's.
 • Er komen op een paar plaatsen extra doorsteekjes door het groen. Dit is voornamelijk bij paadjes/toegangen naar voordeuren. 
 • De bestaande onderbeplanting in de straten wordt vervangen voor een mix van soorten. 
 • Een aantal bomen in de straten worden vervangen door andere soorten. Zo ontstaat er een gevarieerd beeld en dit is beter voor de biodiversiteit.

Beplanting en materiaal

Voor de nieuwe bomen en onderbeplanting is een voorstel gemaakt. Hierbij is zo goed als mogelijk rekening gehouden met de voorkeuren van de bewoners. 
De bomen en onderbeplanting die zijn voorgesteld zijn geschikt voor uw straat. We stellen voor om een mix van soorten toe te passen voor meer variatie. 

 

Laat uw reactie achter over het beplantingsplan.

(Let op: als u hier een reactie achter laat, is dit een open reactie. Uw reactie is zichtbaar voor iedereen en is geen directe vraag aan het ontwerpbureau.)

 

| Categoriën: Archief | Tags: |

Commentaar

 • ik heb een vraag mbt de onder beplanting..het is mij niet duidelijk geworden wat er exact als onder beplanting komt. Tijdens de laatste bijeenkomst hebben wij verwezen naar de onder beplanting in de Spoorlaan, is daar in het plan voor de Burg. Völkerstraat rekening mee gehouden?
  16-4-2023 4:34:29
  • @Evert van Stiphout: Beste Evert, Voor ons was de beplantingssoort in de Spoorlaan nog niet bekend tijdens het opstellen van het beplantingsplan. In de Spoorlaan staan Hydrangea macrophylla ‘Pia’. In het beplantingsplan hebben we nu een mix voorgesteld van de Viburnum davidii, Buddleja davidii ‘Blue Chip’ en de Lonicera nitida ‘Maigrün. We kunnen de Hydrangea macrophylla ‘Pia’ toevoegen als 4e soort of vervangen voor een van de 3 andere soorten. Willen jullie (en de rest van de bewoners) dat we deze soort toevoegen/vervangen voor een van de andere soorten in de straat?
   11-5-2023 6:52:20
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
vijverwijk
2929