Nieuws Vijverwijk Klimaatrobuust

Om u als bewoner op de hoogte te kunnen houden van het proces en de ontwerpen in het project Vijverwijk gebruiken wij de nieuwsbrief. Daarom is het van belang dat u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. Na aanmelding ontvangt u per email berichten over de geplande ontwerpsessies en gemaakte ontwerpen.

Nieuws

Denk mee over uw straat op dinsdag 18 oktober!

Onlangs is de gemeente Meierijstad gestart met het project Vijverwijk klimaatrobuust. De kern van het project is dat we een nieuw systeem voor de afvoer van regenwater aanleggen. Het regenwater krijgt een eigen afvoersysteem en wordt losgekoppeld van de bestaande riolering. Met dit systeem komt er meer afvoercapaciteit en zijn we voorbereid op de grotere regenbuien van de toekomst.

Bij de aanleg van het nieuwe systeem gaan we de straat, tot aan de tuinen, opnieuw aanleggen. Dit is dé kans om verbeteringen in de straten te maken. Als gemeente Meijerijstad willen we dit samen met u doen. 

Startbijeenkomst

20181203_192556We zijn op 21 september van dit jaar gestart met een algemene bijeenkomst, waarvoor u allen was uitgenodigd. Zeker50 mensen uit de wijk waren daarbij aanwezig. In de startbijeenkomst is het proces toegelicht, de randvoorwaarden waarbinnen we ontwerpen gaan maken, de planning en de projectwebsite. De presentatie van deze avond is hier terug te vinden. Na de plenaire presentatie is binnen de verschillende straatclusters een contactpersoon aangesteld. De contactpersoon wordt, later in het proces, gebruikt om informatie op te halen of te verspreiden.

Denk mee over uw straat op dinsdag 18 oktober!

Voor de volgende stap in het proces willen we met u doorpraten over de mogelijkheden binnen uw eigen straatcluster. Op basis van de uitkomsten van de ingevulde vragenlijsten en de opgestelde randvoorwaarden vanuit de gemeente hebben we een aantal eerste ontwerpopties getekend voor elk straatcluster. Dit willen we graag met u bespreken.

Via deze brief nodigen we u uit voor de eerste werksessie van uw straatcluster. Deze werksessie vindt plaats op dinsdag 18 oktober 2022 op het gemeentehuis van Meierijstad, Stadhuisplein 1 in Veghel. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Anita Timmermans. 

In onderstaand schema kunt u zien hoe laat uw straatcluster aan de beurt is. De indeling van de straatclusters ziet u op het kaartje in deze brief. Let goed op de tijden van de verschillende straatclusters.

 

 Straatcluster

 Tijd

 1. Vijverweg

 19.00 – 20.30 uur 

 2. Dr. Van de Voortsingel, Burg. Eliënsstraat en Dr. Verbeeksingel

 20.30 – 22.00 uur 

 3. Secretaris de Visserstraat en Burg. Van Lithstraat

 19.00 – 20.30 uur 

 4. Burg. Van Roijstraat en Deken Franssenstraat (nr. 24 - 32, 19 - 21) 

 20.30 – 22.00 uur 

 

Vervolg

Na deze werksessies plaatsen we de eerste ontwerpideeën ook op de website, op uw eigen straatpagina. U heeft dan 2 weken de tijd om te reageren. Daarna gaan we aan de slag met alle wensen en ideeën. We verwerken dit in een voorlopig ontwerp. U ontvangt begin december een voorlopig ontwerp in de brievenbus, en alles komt op de website. Medio december bespreken we het voorlopig ontwerp per straatcluster. Tegen die tijd krijgt u hier een uitnodiging voor.

Projectgebied

In deze ontwerpronde gaan we aan de slag met 4 ontwerpclusters. Elk cluster bestaat uit 1 of meerdere straten uit de Vijverwijk. Voor de Burgemeester Schrevensingel ligt al een definitief ontwerp voor de snelfietsroute en doet daarom in deze ronde niet mee. Later in het proces wordt de Burg. Schrevensingel weer meegenomen, in de voorbereiding op de uitvoering. Dan worden de bewoners opnieuw uitgenodigd om mee te denken. 

Het projectgebied is uitgebreid met de Dr. Verbeeksingel. Deze straat wordt toegevoegd aan het straatcluster van de Dr. Van de Voortsingel en de Burg. Eliënsstraat. Op de afbeelding ziet u de straatclusters afgebeeld.

Tot slot 

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u deze richten aan Anita Timmermans.

Heeft u nog algemene vragen of opmerkingen dan kunt u deze richten aan gemeentelijk projectleider Gerrit Hasperhoven of het algemene nummer van de gemeente Meierijstad (140413).

 

 

 

|

Aanmelden nieuwsbrief

vijverwijk
2929