Nieuws Vijverwijk Klimaatrobuust

Om u als bewoner op de hoogte te kunnen houden van het proces en de ontwerpen in het project Vijverwijk gebruiken wij de nieuwsbrief. Daarom is het van belang dat u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. Na aanmelding ontvangt u per email berichten over de geplande ontwerpsessies en gemaakte ontwerpen.

Nieuws

Uitnodiging startbijeenkomst Vijverwijk klimaatrobuust

Uitnodigingstartbije...Samen met u starten we met het ‘klimaatrobuust’ maken van de vijverwijk. Klimaatrobuust betekent dat we de inrichting van de straat gaan aanpassen zodat de wijk beter geschikt is om extreme droogte of neerslag op te vangen. 

Waarom een klimaatrobuuster Vijverwijk? 

We verwachten in de toekomst langere droge periodes, meer hitte én fellere buien. Om de Vijverwijk klimaatrobuust te maken gaan we de straten en zoveel mogelijk daken afkoppelen van de riolering. Het regenwater van die straten en daken wordt straks via een eigen systeem afgevoerd. Er komt zo meer ruimte in de bestaande riolering. Zo wordt het totale systeem ‘robuuster’. 

Het afkoppelen gaat straat voor straat. In bijgevoegd kaartje ziet u welke straten in het project Vijverwijk meegenomen worden. De Burgemeester Schrevensingel is onlangs toegevoegd aan het projectgebied. 

Een straat, die onder handen wordt genomen, gaat helemaal open. De bestaande wegen, parkeervakken, trottoirs en een deel van de groenstroken worden opgebroken. Dit is dan ook een prachtige kans om opnieuw na te denken over de inrichting van de straat. Sommige zaken liggen vast, maar u heeft veel ruimte om inbreng te geven. U kunt samen met uw buren en ons meedenken over de nieuwe inrichting. 

Aftrap van het project 

Op woensdag 21 september trappen we af in het gemeentehuis in Veghel (Stadhuisplein 1) om 19.00 uur. Tijdens deze startbijeenkomst lichten we de aanleiding en het doel toe van het project. Ook bespreken we de uitkomsten van de rondgestuurde vragenlijst en wat de randvoorwaarden zijn waarbinnen we ontwerpen gaan maken. 

Daarnaast vertellen we hoe we de samenwerking met u, de bewoners, gaan organiseren en hoe we samen tot een voorlopig en definitief ontwerp komen. We laten de website zien en leggen uit hoe u ook via de website mee kunt doen. Ook geeft de regenwatercoach informatie over hoe u zelf aan de slag kan gaan met het afkoppelen van de regenpijp op eigen terrein.

Heeft u vragen over de startbijeenkomst dan kunt u deze richten aan Anita Timmermans van LOS stadomland

Als u algemene vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u deze stellen aan gemeentelijk projectleider Gerrit Hasperhoven, of het algemene nummer van de gemeente Meierijstad (140412). 

|

Aanmelden nieuwsbrief

vijverwijk
2929